Un apartament în marile oraşe ale României, oraşe universitare şi aflate în plină dezvoltare economică precum Cluj-Napoca, Timişorara şi Bucureşti, reprezintă o investiţie pe termenul lung, ce poate aduce lună de lună un venit suplimentar sigur. În funcţie de locaţie, suprafaţă şi dotări, putem vorbi chiar şi de chirii de mii de euro. O astfel de investiţie este, în special, la îndemâna românilor în diaspora. Veniturile din străinatate sunt în continuare eligibile în contractarea unui credit imobiliar.

Banca Transilvania, BRD, BCR, ING sau CEC Bank se numără printre băncile care oferă credite pentru românii care lucreză în străinătate şi vor să cumpere o locuinţă în România. Vechimea la locul de muncă este un element de care ţin seama băncile când analizează cererea de credit (majoritatea bancilor solicită minim 3 luni vechime la locul actual de muncă şi minim 12 luni vechime în câmpul muncii). Un alt aspect ce trebuie luat în calcul este faptul că majoritatea băncilor solicită prezenţa unui codebitor ce locuieşte şi realizează venituri în România (trebuie verificat dacă se acceptă rude, ce vechime în câmpul muncii şi ce venituri obţin).

Documentele solicitate de bancă (traduse şi legalizate în România)

  • contract de muncă
  • carte de identitate (solicitant / codebitor)
  • certificat de căsătorie (daca este cazul)
  • adeverinţă de salariu (pe 6 luni sau în ultimul an)
  • extras de cont / fluturas de salariu în original
  • dovada plăţii impozitelor şi taxelor sociale
  • fişa fiscală

Piaţa imobiliară, la final de iunie 2019

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, pe cartiere, valabile la final de iunie 2019, dar şi zonele preferate de cei aflaţi în căutarea unei noi locuinţe în aceste oraşe.

CLUJ-NAPOCA

Preţul pe metru pătrat util a ajuns la 1.590 euro. Pe segmente rezidențiale – bloc nou - 1.593 de euro pe metru pătrat şi bloc vechi - 1.588 euro pe metru pătrat.

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 51%

3 camere - 29%

4 camere - 10%

1 cameră - 9%

Cele mai căutate zone:

Mănăştur - 14%

Gheorgheni - 14%

Mărăşti - 12%

Central - 8%

Bună Ziua - 6%

Zorilor - 5%

Grigorescu - 5%

Floreşti - 4%

Plopilor - 3%

Iris - 3%

 

TIMIŞOARA

Preţul pe metru pătrat util a ajuns la 1.222 euro. Pe segmente rezidențiale – bloc nou - 1.211 de euro pe metru pătrat şi bloc vechi - 1.225 euro pe metru pătrat.

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 42%

3 camere - 35%

1 cameră - 13%

4 camere - 10%

Cele mai căutate zone:

Central - 13%

Sagului - 9%

Aradului - 8%

Girocului - 8%

Soarelui - 5%

Lipovei - 5%

Dâmboviţa - 5%

Torontalului - 5%

Complex Studenţesc - 5%

Între vii - 5%

BUCUREŞTI

Preţul pe metru pătrat util a ajuns la 1.304 euro. Pe segmente rezidențiale – bloc nou - 1.360 de euro pe metru pătrat şi bloc vechi - 1.219 euro pe metru pătrat.

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 49%

3 camere - 32%

4 camere - 13%

1 cameră - 3%

Cele mai căutate zone:

1 Decembrie 1918 - 5%

Titan - 4%

Dorobanţi - 4%

Herăstrau - 4%

Parcul Carol - 4%

Drumul Taberei - 4%

Dristor - 3%

Apusului - 3%

Aviaţiei - 3%

1 Mai - 2%

Oferta Compariimobililiare.ro include apartamente de vânzare în Cluj-Napoca (18.000), Timişoara (900) şi Bucureşti (7.900).