Valoarea totală a investițiilor imobiliare planificate în 2023 în marile centre regionale ale României se situează între 700 milioane și 1,2 miliarde de euro.

Cei mai mulți investitori (47%) și-au bugetat investiții cuprinse între 30-50 de milioane de euro, în timp ce 26% dintre aceștia au bugete sub 30 de milioane de euro, conform unui studiu de profil.

Cele mai bine cotate destinații de investiții imobiliare pentru 2023 în afara Bucureștiului sunt Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, urmate de Brașov și Constanța. Oradea, Arad, Ploiesti și Galați-Brăila sunt și ele pe harta investitorilor.

În ceea ce privește sectorul de retail, investitorii lucrează la proiecte ce însumează 260.000 metri pătrați, iar 75% din această suprafață este reprezentată de parcuri de retail, în orașe secundare și terțiare.

Proiecte moderne de parcuri de birouri în suprafață de aproximativ 270.000 metri pătrați sunt în dezvoltare în orașe precum Iași, Cluj-Napoca, Timișoara sau Brașov.

Investitorii în active logistice au proiecte de parcuri industriale care însumează 550.000 metri pătrați la nivel național. Din acest stoc, 60% este planificat în afara Bucureștiului.

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în toată țara.