Un număr de 17 localităţi sunt cuprinse în zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca, peste 20.000 de locuitori făcând naveta zilnic spre oraş. Această zonă urmează să fie delimitată în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean (CJ), urmând ca apoi să fie gândire strategii dezvoltare pentru fiecare localitate în parte.

"Se preconizează că zonele periurbane vor deveni cea mai reprezentativă structură urbană pentru muncă şi trai de pe glob în secolul al XXI-lea (Ravetz, Fertner, Nielsen, 2013). Prin urmare, se consideră necesară elaborarea unui Plan de delimitare a teritoriilor periurbane din Judeţul Cluj, având în vedere şi faptul că Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu completările şi modificările ulterioare, face referire expresă la necesitatea unui studiu de specialitate pentru delimitarea unor astfel de zone. Scopul studiului este de a stabili limitele zonelor periurbane în vederea fundamentării dimensionării spațiale și a elaborării viitoarei strategii de dezvoltare a zonelor periurbane și a planului de amenajare a teritoriilor periurbane din județul Cluj”, se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean, citat de Ziua de Cluj.

Zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca – zonă funcțională de interes județean – compusă din municipiul Cluj-Napoca și comunele Aghireșu, Aiton, Apahida, Baciu, Bonțida, Căianu, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Gârbău, Gilău, Jucu, Săvădisla și Tureni.

Sunt câteva ansambluri imobiliare aflate la vânzare acum în Cluj-Napoca, Florești și împrejurimi. Detalii AICI

Oferta imobiliară în zona periurbană oraşului Cluj-Napoca

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă cele mai scumpe şi cele mai ieftine case de vânzare în câteva dintre cele 17 localtiăţi cuprinse în zona periurbană a municipiului Cluj-Napoca.

 Cele mai scumpe case de vânzare

Jucu – 650.000 euro - Detalii AICI!

Feleacu - 582.000 euro - Detalii AICI!

Floreşti -535.000 euro - Detalii AICI!

Gilău – 429.000 euro - Detalii AICI!

Chinteni – 345.000 euro - Detalii AICI!

Apahida – 290.000 euro - Detalii AICI!

 

Cele mai ieftine case de vânzare

Dăbâca – 23.000 euro - Detalii AICI!

Chinteni – 68.000 euro - Detalii AICI!

Floreşti – 70.000 euro - Detalii AICI!

Apahida – 75.000 euro - Detalii AICI!

Baciu – 78.000 euro - Detalii AICI!

Feleacu – 99.000 euro - Detalii AICI!

Experţii Compariimobiliare.ro vă prezintă preţurile caselor de vânzare la final de februarie 2019, pe cartiere, dar şi în localităţile vecine oraşului.

 

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste de 15.800 de apartamente şi 3.000 de case în municipiul Cluj-Napoca şi în localităţile din împrejurimi.