Două bănci anunţă că suspendă plata ratelor pentru a-i ajuta pe români să depăşească criza coronavirusului.

CEC Bank va anunța, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plății ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toți clienții persoane fizice, potrivit unor surse citate de Profit.ro. Amânarea la plată va fi acordată, în contextul epidemiei de coronavirus, atât pentru credite de nevoi personale, cât și pentru credite imobiliare / ipotecare și pentru carduri de credit.

Şi reprezentanţii Băncii Transilvania şi-au anunţat clienţii care deţin carduri de credit că extind perioada de graţie a plăţii aferente acestora, conform Business MAGAZIN. 

Aceştia au comunicat într-un mesaj transmis clienţilor care deţin astfel de carduri următoarele: „Dorim să te scutim de drumuri la bancă şi extindem perioada de graţie la cardul tău (..) până în luna mai. Astfel, nu mai ai obligaţie de plată în lunile martie şi aprilie. Prima obligaţie de plată o vei avea între 1 şi 25 mai, aşa cum vei regăsi informaţiile în extrasul de cont.”

Reprezentaţii Băncii Transilvania au declarat că vor reveni cu detalii către presă în cursul săptămânii viitoare, prioritară fiind în acest moment comunicarea către clienţi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de luni, 16 martie 2020, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia.