Se spune despre bucătărie că este inima casei, locul unde bucatele se gătesc cu suflet şi unde masa se serveşte în familie. Prin urmare, este important să-i acordăm o atenţie deosebită când vine vorba de amenajare, în special dacă avem de aface cu un spaţiu de dimensiuni reduse.

Specialiştii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, vin în ajutorul vostru cu câteva sfaturi practice şi moderne pentru amenajarea unei bucătării de mici dimensiuni.

Culori deschise

Chit că vorbim de un spaţiu în care va trebui să faci mereu curat, e important să foloseşti o paletă de culori deschisă pentru gresie, faianţă, zugrăveală pentru a da iluzia unei suprafeţe mai mari. Ca să nu ai prea multe bătăi de cap, poţi opta pentru “tapetarea” integrală a pereţilor cu faianţă sau să adopţi un stil minimalist: cărămida la vedere. Dacă iţi doreşti să creezi un contrast puternic, poţi vărui peretele cel mai îndepărtat de uşă într-o culoare închisă, precum gri petrol sau bleumarin, şi vei da camerei impresia de profunzime.

Lumină din mai multe surse

Ce te faci dacă nu prea ai parte de lumină naturală? Foloseşte mai multe tipuri de iluminat artificial. Pentru lumina de lucru, cea care iluminează blatul de lucru pentru a asigura manevrarea în siguranță a ustensilelor pentru gătit, sugerăm un corp de iluminat suspendat, reglabil (şi ca intensitate a LED-ului şi ca distanţă tavan – blat). Se recomandă în bucătărie și folosirea de lumini ambientale – aplici/veioze, care pot crea o atmosferă foarte plăcută pe perioada servirii mesei. Nu în ultimul rând, luminile decorative – sporturile – care pot fi folosite pe timpul nopţii.

Mobilă practică

E important ca mobila de bucătărie să fie de calitate fiindcă o foloseşti zilnic. În ceea ce priveşte spaţiile mici, e bine să fie compactă şi multifuncţională: o masă rabatabilă, un blat de gătit ce se transforma în masă, etc. Spaţiile de depozitare sunt vitale. Caută dulapuri cu multe sertare şi nu te feri de rafturi: câteva poliţe simple de lemn prinse de perete sau fixate cu funie pot face diferenţa.

P.S. Oferă-i bucătăriei tale personalitate! Pune-ţi creativitatea la lucru!

 

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.708 apartamente de vânazare, 2.795 de case şi 462 de garsoniere.