Datele Direcției Județene de Statistică arată că, în prima jumătate a acestui an, la Cluj, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a fost de puțin peste o mie, mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

 Aşadar, în primele șase luni ale anului 2021, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ, a fost de 1052, cu 137 mai mare comparativ cu perioada similară din anul 2020.

În luna iunie 2021, în județul Cluj s-au eliberat 208 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 4 mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 29 mai multe față de luna anterioară. De altfel luna iunie este una dintre cele doar 14 luni din 2015 încoace când numărul de autorizații de construcție emise într-o lună depășește pragul de două sute.

 

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri” (ACC), este exhaustivă și se adresează instituțiilor administrației publice locale. Clădirea rezidențială este acea clădire care este folosită integral sau în cea mai mare parte (peste 50%) pentru locuit.

 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.