Primarul Emil Boc a punctat că nu va permite nimănui să contruiască ilegal în Cluj-Napoca. 

"Toleranța zero pentru construcții ilegale în Cluj-Napoca. Sub nicio formă nu voi tolera, o spun fără patimă, doar din respect pentru cetățenii Clujului. Actualul cadru legal spune că, cine construiește fără autorizație nu are altă alternativă decât demolarea, prin lege. Adică, prima dată oprirea lucrărilor, dacă nu le oprește facem plângere penală și dacă nu o demolează o facem noi pe cheltuiala lor. E cu tragedie la capătul firului, ai investit bani, etc. 

 

Arhitecții au obligația morală să își facă ordine în breaslă. Când te contactează un cetățean să-și facă casă, cere-i certificatul de urbanism să vezi că are dreptul de a construi. Că dacă e în extravilan, cum îți permiți tu, arhitect, să îi faci plan să construiască? Acest expert trebuie să respecte legea", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Platforma GIS eliberează automat certificate de urbanism

Această soluție digitală vine în ajutorul oricărui cetățean care are nevoie de informații de natură urbanistică pentru un anume imobil/teren.

Folosind numărul cadastral se pot obține date privind reglementările Planului Urbanistic General - PUG, respectiv reglementările din Planuri Urbanistice Zonale - PUZ acolo unde acestea sunt aprobate. Alături de Certificatul de urbanism de informare, softul GIS generează și un plan de încadrare în PUG. Astfel, certificatul de urbanism de informare poate fi emis instant accesând platforma GIS, pe site-ul Primăriei www.primariaclujnapoca.ro, Secţiunea Locuire/GIS.

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.