A fost făcut primul pas pentru relizarea celui mai nou cartier al Clujului, în suprafaţă de 240 de hectare, unde vor locui circa 70.000 de oameni, şi care va fi un “model de bune practici” la nivel naţional, conform declaraţiilor primarului Emil Boc.

Aşadar, consilierii locali au aprobat marţi, 2 aprilie 2019, înscrierea străzii Soporului în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a municipiului, pasul fiind necesar pentru obținerea autorizației de construire a cartierului Sopor.

Cartierul Sopor va fi realizat în urma unui concurs de soluţii international, ce se axează pe ideea de “walkable city” – facilităţile necesare omului modern (primărie, şcoală, spital, restaurant, etc. să fie amplasate la o distanţă relativ mică de mers pe jos faţă de locuinţa clujenilor din cartier, maxim 20 de minute). Concursul, organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), urmează să fie lansat anul acesta, iar premiile acordate de ridică la peste 3 milioane de lei. Planşa cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost publicată, la finele anului 2018, pe site-ul primăriei.

 

Peste 2.400 de tranzacţii. Cele mai căutate zone

Un număr de 2.460 de terenuri (în intravilan) au fost vândude, în primele două luni ale anului 2109, la nivelul judeţului Cluj, conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Ianuarie – 1.012

Februarie – 1.457

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile terenurilor de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi, la început de aprilie 2019, dar şi zonele preferate de cei aflaţi în căutarea unui teren de cumpărat.

Cele mai căutate zone:

Borhanci - 9%

Mănăştur - 6%

Iris - 6%

Floreşti - 6%

Făget - 5%

Grigorescu - 4%

Dâmbul Rotund - 4%

Zorilor - 3%

Feleacu - 3%

Bună Ziua - 3%

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 900 de terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.