Conform unui clasament de specialitate, în 2021, din puncte de vedere al siguranței sociale și economice, orașul Cluj-Napoca se poziționa pe locul 14 mondial.

Acest lucru a făcut ca municipiul să devină cea mai scumpă piață imobiliară din țară. Dar sunt câteva zone râvnite de cei care sunt în căutarea unei noi locuințe, evident în fucție de bugetul fiecăruia. 

Așadar, un clasament realizat de o publicație imobiliară relevă cele mai râvnite 5 ZONE din Cluj-Napoca din cele 21 de cartiere ale orașului: 

  1. Gheorgheni - Dezvoltarea cartierului continuă, iar noile blocuri oferă locuințe moderne, nefiind omise nici cele destinate birourilor, extrem de solicitate în ultimii ani. 
  2. Mănăștur - Tot cartierul este dominat de blocuri cu aer muncitoresc cu 4, 8 sau 10 etaje. Deși incluse în categoria locuințelor vechi, sunt căutate ca urmare a suprafețelor și a modului în care au fost compartimentate. În partea de sud a cartierului și-au făcut loc construcțiile noi.Predomină casele individuale și duplexurile, dar sunt și blocuri cu diferite regimuri de înălțime, diversitatea de stiluri reprezentând principala caracteristică a construcțiilor.
  3. Cartierul Zorilor -  Locuitorii au la dispoziție o gamă largă de facilități: grădinițe, școli, piață agro-alimentară, două centre comerciale mari, farmacii, spitale, clinici private, hoteluri și pensiuni, restaurante, bănci și așa mai departe.
  4. Andrei Mureșanu - Are cea mai mare densitate de construcții interbelice, unele dintre ele spectaculoase în stil neomaur, mediteran, neobaroc, gotic, clasic și romantic, la care se adaugă numeroase construcții noi cu abordări moderne și minimaliste 
  5. Florești - Deși nu este oficial un cartier al orașului, zona limitrofă este aglomerată, dar se fac eforturi pentru a dezvolta rețeaua de infrastructură rutieră, precum și cea socială care să acopere nevoile locuitorilor. majoritatea tineri. 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.