Piaţa spaţiilor de birouri moderne din Cluj-Napoca este a doua ca mărime din ţară, după Bucureşti.

Investitorii imobiliari au în plan opt clădiri de birouri, de clasă A, în Cluj-Napoca, care vor avea în total o suprafaţă de 130.016 mp, până în 2025, ce reprezintă aproximativ jumătate din stocul actual de birouri moderne din oraş, conform unei analize de specialitate. 

În acest moment, stocul de spaţii moderne de birouri din Cluj-Napoca înregistrează o suprafaţă totală de 260.317 mp, dar sunt în diverse faze de aprobare sau de construcţie opt clădiri de birouri, printre care se numără Via Office Building, proiectul Iulius Group,Grand Park City, două clădiri în proiectul Bonjour Office Building şi mai multe clădiri în proiectul Liberty Techology Park. Cea mai avansată construcţie este Via Office Building, care se preconizează ca va fi gata la sfârşitul acestui an şi va aduce pe piaţă o suprafaţă de 12.191 mp spaţii de birouri clasă A.

În Cluj-Napoca, gradul de neocupare a clădirilor de birouri este de 8,9%, mai mic decât în Bucureşti şi acest lucru se întâmplă pentru că dezvoltatorii construiesc în special după ce au chiriaşi ancoră, contracte de pre-închiriere semnate pentru o parte din viitorul spaţiu. Cele mai multe companii care închiriază birouri în Cluj-Napoca vin din domeniile IT&C şi suport.

 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

 Oferta Compariimobiliare.ro include spaţii de închiriat în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.