Două blocuri din Cluj-Napoca se regăsesc în topul celor mai spectaculoase ansambluri rezidenţiale din România, conform companiei de consultanță în construcții IBC Focus.

Este vorba  despre cel mai înalt “zgârie-nori” de locuinţe din România (25 etaje) – West Tower şi de clădirea “verde” cu aripi, care va oferi o panorama inedită asupra oraşului – Wings. Cei care doresc să locuiască în clădirile ce ridică standardele arhitecturii locale vor trebui să bage adând mâna în buzunare. 

West City Tower

West City Tower este cel mai înalt bloc de locuinţe din România - 25 de etaje: 5 etaje de parcare, spaţiu de joacă, 182 de apartamente, 2 lifturi, dintre care un lift panoramic. Construcţia se află la nivel de structură, zidărie şi tâmplărie. Ar urma să fie dat în folosinţă la începutul anului 2020. Apartamente au fost deja scoase la vânzare pe site-urile imobiliare, iar preţul diferă în funcţie de etaj, suprafaţă şi compartimentare.

Penthouse pe două niveluri cu vedere panoramică - 381.045 euro (1.900 euro/mp)

Apartament cu 3 camere cu vedere panoramică - 153.374 euro (1.700 euro/mp).

Apartament cu 2 camere decomandate - 91.386 euro (1.800  euro/mp).

 Apartament cu 1 cameră - 77.238 euro (1.800  euro/mp).

Wings

Pe lângă arhitectura spectaculoasă, imobilul este pre-certificat RoGBC (Romanian Green Building Council) ca proiect verde – Green Homes, implicând crearea unor locuinţe sustenabile, minimizând impactul pe care construcţia sau operarea locuinţei îl are asupra mediului. În prezent, proiectul este în construcţie, edificându-se structura imobilului. Cele două copuri de clădire sub formă de aripi vor curpinde un număr de 228 de apartamente, fiecare locuinţă urmând să beneficieze de terasă. Parcările sunt prevăzute în subteran, pe trei niveluri, inclusiv cu facilităţi pentru maşini electrice, iar proiectul include şi o zonă verde – terasă verde suspendată, o zonă de joacă şi o grădiniţă care urmează să fie proiectată. Apartamentele vor avea între 40 şi 140 de metri pătraţi utili, iar preţurile vor varia între 50.000 euro fără TVA (pornind de la 1.300 euro/mp util, fără TVA, la stadiul semi-finisat), până la 150.000 euro, fără TVA. Locurile de parcare nu sunt incluse în preţ şi pornesc de la 6.000-7.000 euro, fără TVA.

Cât costă apartamentele în alte ansambluri rezidenţiale moderne din Cluj-Napoca

Ansambluri noi de locuinţe se construiesc şi în Gheorgheni, Iris, Mărăşti, Europa şi Zorilor. Între cele mai moderne, aflate abia la început de şantier, amintim  Record Park (Onisifor Ghibu) - un proiect imobiliar cu 230 de apartamente şi 12.000 mp dedicaţi birourilor, dar şi cu bază sportivă proprie - investiţie de 42 de milioane de euro şi The Nest (Scorţarilor) – trei imobile cu funcţiuni mixte (6 şi 7 etaje), plus sală de sport World Class. Mai multe detalii AICI!

Clujul imobiliar în aprilie 2019

Experţii liderului în imobiliare online din Cluj-Napoca, portalul Compariimobiliare.ro, vă prezintă preţurile apartamentelor de vânzare, pecartiere, valabile la mijlocul lunii aprilie 2019. De asemenea, statisticile relevă şi cele mai căutate zone din oraş şi împrejurimi când vine vorba de a achiziţiona o nouă locuinţă.

Căutări după numărul de camere:

2 camere - 43%

3 camere - 35%

1 cameră - 12%

4 camere - 9%

Cele mai căutate zone:

Mănăştur - 14%

Gheorgheni - 13%

Mărăşti - 12%

Zorilor - 7%

Bună Ziua - 7%

Central - 6%

Floreşti - 4%

Grigorescu - 4%

Europa - 3%

Borhanci - 3%

 

 

 

Oferta Compariimobiliare.ro include peste 16.000 de apartamente de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.