Programul „Casa Verde Fotovoltaice” va fi descentralizat, iar primăriile vor acorda bani locuitorilor pe baza unui sistem informatic de înscriere a solicitanţilor, a afirmat ministrul Mediului.

"Din 2023, pornim programul 'Casa Verde Fotovoltaice', dezvoltând un sistem informatic centralizat de înscriere în program, pe baza căruia autorităţile locale vor acorda bani locuitorilor", a scris Tanczos Barna, ministrul Mediului. 

Datele oficiale arată că, până la sfârşitul lunii septembrie 2022, în Programul "Casa Verde Fotovoltaice" au primit decizia de finanţare 13.000 de dosare, iar până la finele anului în curs toate cele 45.000 de solicitări depuse vor fi rezolvate.

CONDIȚII

Imobilele trebuie să fie intabulate și înscrise în Cartea Funciară. În cazul în care sunt mai mulți proprietari ai aceluiași imobil toți trebuie să își dea acordul scris iar cererea de finanțare trebuie să fie semnată de toți coproprietarii. Totodată, imobilul nu trebuie să fie grevat de niciun litigiu și nu există obligații restante la bugetul local sau la bugetul de stat.

Conform Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 2.385/2021 lista documentelor necesare era următoarea:

  • -cererea de finanțare, în original, completată integral prin tehnoredactare;
  • -actul de identitate al solicitantului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
  •  
  • -actul de identitate al solicitantului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
  • -actul de identitate al coproprietarului/devălmașului, valabil la data transmiterii listei solicitanților;
  • -împuternicirea notarială, în situația în care cererea de finanțare este semnată de către altcineva decât solicitantul;
  • -actul de identitate al persoanei împuternicite, valabil la data transmiterii listei solicitanților;

 

Până acum, beneficiarii primeau o finanțare de 20.000 de lei pe proiect. Anul trecut, bugetul aprobat era 680 de milioane de lei, suplimentat de la suma inițială de 280 de milioane. 

Află prețul pe metru pătrat din orice județ din țară cu "Pret Imobil":

https://compariimobiliare.ro/pret-imobil

 

Oferta Compariimobiliare.ro include apartamente, case şi terenuri de vânzare în municipiul Cluj-Napoca şi în împrejurimi.