Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) transmite că ediția programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 va începe în martie.

Dosarele vor fi analizate pe loc, digital, în cadrul aplicației dezvoltate de angajații AFM. Astfel, cei înscriși nu vor mai fi nevoiți să stea aproape un an, așa cum s-a întâmplat în ediția trecută, pentru analizarea dosarelor. De asemenea, numărul de documente solicitate de la beneficiari va fi redus la următoarele: buletin, extras de carte funciară, dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local și certificatul de racordare.

Potrivit oficialului Guvernului, vor fi finanțați 150.00 de beneficiari, după ce bugetul alocat programului a fost majorat la 3 miliarde lei.

 

La finalul anului trecut, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că pentru ediția precedentă au fost oferite finanțări peste aproape 90% dintre cererile depuse, deci 39.000 de dosare au primit finanțare.  „Aproape 89% dintre cererile depuse pentru instalarea sistemelor fotovoltaice au fost aprobate. În total, 39.309 de dosare au obţinut finanţare după ce toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate de către AFM”.