Primarul Emil Boc a anunțat că anul viitor vor fi realizate noi locuințe sociale în Cluj-Napoca.

''În primul an avem în lucru construirea de locuințe sociale, acum le-am dat în folosință pe cele de pe Ghimeșului. În bugetul pentru anul 2022 vom avea bani pentru 30-40 de astfel de locuințe, pe o locație pe care o voi prezenta odată cu prezentarea bugetului, durează întăbularea terenului. E o suprafață de circa 1.500 de mp", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 


Locuințele sociale de pe strada Ghimeșului au fost predate beneficiarilor. Imobilul cu funcțiuni publice și locuințe sociale este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente, locuințele fiind alocate potrivit listei de priorități stabilite de către Consiliul local.

 

Detalii tehnice privind investiția de pe str. Ghimeșului:
- imobilul cuprinde un număr total de 12 locuințe (6 apartamente cu o cameră, respectiv 6 apartamente cu două camere)
- spațiile cu funcțiunile publice se află la parterul construcției
- au fost amenajate 14 locuri de parcare
- suprafața desfășurată este de 1258,40 mp, din care suprafața construită a imobilului este de 293,54 mp

 


De asemenea, Primăria Cluj-Napoca implementează o serie de politici publice menite să vină în sprijinul comunității clujene:
- ajutor pentru plata chiriei persoanelor singure/familiilor marginalizate social
- îngrijire la domiciliu pentru bătrâni
- îngrijire stomatologică pentru clujenii cu venituri reduse
- tichetele acordate în cadrul programului social „Alimente”
- cantina de ajutor social
- programele de transport dedicat

De asemenea, primarul Emil Boc cere noului guvern să construiască 500.000 de locuințe sociale, care să fie vândute românilor la prețuri mici. 

''Un program masiv de construcție de locuințe în România. Mă uit la presiunea imobiliară din țară. Există oameni care nu își pot permite locuințe. Aș declanșa un program de construcție de o jumătate de milion de locuințe în următorii patru ani, locuințe care să poată fi cumpărate de oamenii cu venituri obișnuite pentru că acest lucru este deficitar în România.  Și noi la Cluj, pe Valea Gârbăului, dacă am primi acel teren, am putea pune la dispoziție terenul, pentru ca statul să construiască acolo 1000 de locuințe, care să poată fi date clujenilor care au nevoie de locuințe. Este o nevoie mare, pentru cei care nu au resurse financiare, pentru a-și putea cumpăra o locuință de pe piață”, a declarat primarul Emil Boc.

Clujul a depășit 2000 de euro pe mp în materie de apartamente, fiind tot mai scump. Primăria a construit în ultimii ani 18 locuințe sociale și anul viitor va mai începe construcția a 40 – 50 de locuințe.