Piaţa imobiliară din Cluj-Napoca continuă un trend ascendent, pretenţiile proprietarilor majorându-se cu 2% în luna septembrie 2017.

Astfel, metru pătrat pentru apartamentele de vânzare costă în medie 1.455 de euro. În ceea ce priveşte tipul de locuinţă, apartamentele din blocurile vechi s-au apreciat cu 3,3% (de la 1.459 la 1.507 euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 0,8% (de la 1.379 la 1.390 de euro pe metru pătrat util).

Amintim că liderul în imobiliare online în Cluj, portalul compariimobiliare.ro, oferă statistici actualizate zilnic cu preţul apartamentelor de vânzare din fiecare zonă a oraşului. Mai jos, preţurile aferente lunii octombrie 2017.

Cum să-ţi vinzi mai repede apartamentul şi la cel mai bun preţ

Fondurile Prima Casă pentru 2017 s-au terminat, noul an universitar a început deja de ceva vreme astfel că, în această perioadă, sunt mai puţine persoane interesate să achiziţioneze o locuinţă. Portalul compariimobiliare.ro vine în întâmpinarea proprietarilor cu câteva sfaturi simple care să îi ajute să-şi vândă apartamentul rapid şi la cel mai bun preţ.

Stabileşte un preţ corect

Valoarea de listare a unui apartament trebuie să fie în concordanţă cu alte locuinţe similare. De asemenea, preţul cerut nu ar trebui să includă o marjă de negociere mai mare de 5 – 10%.

Apelează la un profesionist

Dacă nu eşti cunoscător al domeniului, apelează la un profesionist. Încearcă să găseşti un agent imobiliar specializat pe zona ta şi asigură-te că depune tot efortul pentru a vinde cât mai repede şi în cele mai bune condiţii prin negocierea unui comision sub forma de procent din valoarea tranzacţiei. Nu în ultimul rând, este indicat să-i oferi exclusivitate pe propietate pentru un timp limitat.

Fotografii de calitate şi descrieri detaliate

Potenţialul cumpărător va intra prima dată în contact cu apartmanetul de vânzare prin intermediul fotografiilor de prezentare. Angajează aşadar un profesionist pentru această sarcină. Acesta va ști să evidențieze punctele forte ale locuinței și să evite detaliile care ar putea îndepărta clienții. Imaginile trebuie completate de o descriere pertinentă a locuinţei. Fie că vorbim de caracteristici, utilităţi, finisaje, dotări sau puncte de interes aflate în imediata apropiere a apartmanetului.

Prima impresie contează

Felul în care arată locuinţa ta la prima vizită poate face diferenţa dintre eşecul şi succesul unei tranzacţii. Mai întâi de toate, locuinţa ar trebui să fie igienizată: proaspăt zugrăvită în culori deschise, de preferat alb. Apoi, este foarte importantă aranjarea, din punct de vedere estetic: mobila trebuie aşezată astfel încât să creeze impresia de spaţiu; întreaga locuinţă să fie bine luminată, preferabil cu lumină naturală; obiectele personale nu trebuie lăsate la vedere; toate camerele să fie bine aerisite. Ţine minte! Baia şi bucătăria sunt lovitura de graţie! Totul trebuie să arate impecabil şi gata de locuit.

Oferta compariimobiliare.ro. cuprinde peste 9.700 apartamente de vanzare in Cluj-Napoca, 2.700 de case şi vile şi 264 de garsoniere.