2017 a fost anul tranzacţiilor imobiliare. Şi nu doar pentru România. În prag de iarnă s-a vândut cel mai scump apartament din lume. Poziţionată într-un cartier de exclusivist din Hong Kong, proprietatea de 370 de metri pătrați a fost achiziţionată pentru preţul record de 71,7 milioane de dolari americani, adică aproximativ 200.000 de dolari pe metrul pătrat. Recent, o clădire de birouri din Hong Kong a fost vândută pentru suma record de 5 miliarde de dolari, după ce în luna iunie un loc de parcare a fost vândut pentru 664.200 de dolari.

(FOTO: Knight Frank LLP)

Cel mai scump apartament din România este un penthouse situate în zona Primăverii din Bucureşti, scos la vânzare cu un preţ de 3,8 milioane de euro. Este structurat pe două nivele şi are şapte camere, la care se adaugă dependinţele. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 450 de metri pătraţi (mp), dar ajunge la 650 de mp construiţi dacă se includ terasele. Imobilul dispune de trei locuri de parcare subteran şi o boxă de depozitare.

 

(FOTO: Digi24.ro)

460.000 de euro costă cel mai scump apartament scos la vânzare în Cluj-Napoca, conform liderului în imobiliare online din Cluj, portalul compariimobiliare.ro. Este vorba despre un penthouse de lux, mobilat şi utilat, cu panoramă deosebită în zona Între Lacuri. Apartamentul cu o suprafaţă utilă de 92 metri pătraţi şi terase de peste 363 metri pătraţi este compus din living, dinning, bucătărie, 2 băi, dressing, 2 dormitoare.

 

Oferta liderului online în imobiliare din Cluj, portalul compariimobiliare.ro, include 12.711 apartamente de vânazare, 2.747 de case şi 467 de garsoniere.