Fenomenul Black Friday, aşa numit Vinerea Neagră sau Vinerea Reducerilor, a ajuns abia în 2011 şi în România, însă a devenit rapid extrem de popular astfel că, anul acesta, magazinele vor oferi promoţii importante preţ de câteva săptămâni.

 

FOTO: Laurenţiu Mihai

Sărbătoarea reducerilor are loc oficial în 18 noiembrie 2016, însă cei mai mulţi comercianţi au pregătit preţuri promoţionale şi în perioada 13-19 noiembrie, 20-24 noiembrie, în 25 noiembrie - atunci când Black Friday se desfăşoară în America - sau în intervalul 27 noiembrie - 1 decembrie.

Ca urmare a experienţei din ultimii cinci ani şi a desfăşurării de resurse pe care evenimentul o presupune, Asociaţia Română a Magazinelor Online (ARMO) a elaborat un ghid de bune practici pentru 2016. Acesta cuprinde recomandări privind elementele legate de procesul de cumpărare: catalogul de produse la promoţie, stocurile, preţul, infrastructura, vânzarea, livrarea, plata şi procesul post vânzare. Poate fi accesat de orice magazin şi client AICI.

Potrivit estimărilor (ARMO), vânzările online locale vor creşte în acest an cu 45%, depăşind pragul de 2 miliarde de euro.

Pentru clujenii interesaţi să facă cumpărături pentru casă, pe internet au apărut deja liste cu magazinele participante la Black Friday 2016 pe segmentele Home/Deco, Electrocasnice sau IT&Gadgets. Acestea pot fi consultate AICI şi AICI şi vor fi actualizate în permanenţă.

Intră acum pe www.compariimobiliare.ro pentru a vedea întreaga ofertă de imobiliare din Cluj.