Închirierea unui apartament pentru vacanța în Europa - fie că este vorba de o vilă toscană, de o fermă franceză, sau de un apartament chiar deasupra Londrei - poate avea sens pentru călători. Dacă sunteți unul dintre ei, următoarele sfaturi vă pot ajuta să găsiți calea pentru o ședere minunată.

Găsirea unui apartament

Sursele de căutare includ site-uri de agregare care vă pun în legătură cu proprietarii sau administratorii unei game largi de proprietăți (de la o cameră singură la un penthouse) și de agenții de închiriere, în cazul în care un transfer facilitează închirierea.

 

Sognefjord, Norvegia

 

Site-uri de agregare

Site-urile web precum Airbnb, FlipKey și familia de site-uri HomeAway (HomeAway, VRBO și VacationRentals) vă permit să filtrați o gamă largă de proprietăți. Depinde de dvs. să determinați dacă o casă de vacanță vă satisface nevoile specifice în ceea ce privește locația, caracteristicile și facilitățile.

 

Copenhaga, Danemarca

Copenhaga, Danemarca

 

Proprietarii își afișează apartamentele și includ fotografii și o mulțime de alte informații (numărul de dormitoare și băi, facilități, disponibilitatea parcărilor, atracții și servicii din apropiere etc.) pentru a vă ajuta să luați o decizie. Citirea recenziilor de la invitații anteriori vă poate ajuta să identificați problemele care pot fi luate în considerare în descrierea oficială.

Apulia, Italia

Apulia, Italia

Avantaje:

  • Economisirea resurselor financiare – costul unui apartament închiriat scade considerabil atunci când acesta este împărțit între 2 sau mai multe persoane. Astfel, prețul pe persoană poate fi deseori mai mic decât dacă ați sta la hotel.
  •  Poți trăi ca un localnic – practic, în momentul în care locuiești într-un apartament închiriat în vacanță, poți găti utilizând produse locale, poți experimenta diverse restaurante și la sfârșitul zilei poți simți că ”vii acasă”, ceea ce adaugă un plus de valoare la experiența călătoriei.
  • Facilități -  într-un apartament, veți obține bucătăria proprie, baia și, probabil, un televizor. Multe dintre ele vin cu telefon gratuit și internet. S-ar putea să aveți noroc și să găsiți unul cu mașină de spălat.
  • Reduceri pentru un sejur mai lung – deseori veți găsi oferte pentru închirierile apartamentelor pentru o săptămână sau mai mult.

 

Akureyri, Islanda

    Akureyri, Islanda

Dezavantaje:

  • Fără recepție - dacă ceva nu merge bine (de exemplu, nu există apă caldă), proprietarul nu este întotdeauna disponibil pentru a remedia imediat problema.
  • Costuri suplimentare posibile -  unele companii de închiriere percep taxe suplimentare pentru servicii precum curățenia, depozitarea și alte taxe. Taxele suplimentare nu sunt ascunse, dar trebuie luate în calcul.
  • Durata minimă de ședere – unele apartamente pot avea o durată minimă de ședere de 3 zile.

     Așadar, închirierea unui apartament de vacanță în Europa poate fi o investiție bună și o experiență unică, însă trebuie să luați în considerare toate detaliile cu care vine acesta, locația și mai ales serviciile suplimentare care-l însoțesc. 

     Pentru mai multă inspirație în domeniul imobiliar și nu numai, urmăriți-ne în secțiunile: Știri imobiliare - Compari Imobiliare și Sfaturi imobiliare - Compari Imobiliare.

 

Oferta compariimobiliare.ro include 14.949 de apartamente de vânzare în Cluj Napoca, 356 de gasrsoniere şi 3.329 de case şi vile