După ce au crescut brusc avansul la credite ipotecare, băncile au trecut la avansuri diferențiate, în funcție de garanțiile prezentate, dar și de localitatea de domiciliu. Este cel puțin cazul bancii numarul 1 în România, BCR care a anunțat în această săptămână scăderea avansului, la 15%, și criterii noi de acordare, dar și al CEC Bank și al altor bănci.

 

Astfel, BCR solicita un avans minim de 15%, dar care poate urca pana la 35% din valoarea investitiei, in functie de localitatea in care este situat imobilul ipotecat si perioada creditului, iar perioada de acordare a creditului este de maxim 20 de ani.

 

Cu avans de 25% BCR ofera credite pe o perioada de creditare de maxim 25 ani si in functie de locatia imobilului adus drept garantie, iar un avans de 35% este perceptu pentru imobilele situate in alte localitati decat cele mentionate in lista publicata de BCR.

 

BRD avansul este de 15% daca poate fi prezentata o garantie suplimentara fata de imobilului care face obiectul creditului. In cazul in care se aduce un singur imobil in garantie avansul este  de 25%, iar  functie de profilul clientului si tipul imobilului adus in garantie avansul minim poate fi si de 35%.

 

Avansuri diferentiate practica deja si CEC Bank, care percepe cel mai mic prag existent acum in piata, de 15%, pentru creditele garantate cu cel putin un imobil cu destinatia de locuinta, pentru credite in valoare de peste 250.000 euro, echivalent in lei si minimum 30% din valoarea imobilului, pentru credite de cel mult 250.000 euro, echivalent in lei.

 

Fă o simulare a ratei lunare, află suma maximă la care te încadrezi, care sunt condițiile de creditare și solicită o ofertă personalizată de la top 10 bănci din România:

https://compariimobiliare.ro/credit-imobiliar