Scorul FICO si situatia negativa din Biroul de Credit, in cazul in care ai inregistrat intarzieri repetate, mai mari de 30 de zile, iti pot afecta pe termen lung accesul la diverse forme de imprumut, ceea ce te va impiedica sa-ti rezolvi diverse nevoi personale si ale familiei.

 

Scorul FICO se calculeaza pe structura si istoricul comportamentul tau de plata, ceea ce a determinat si in Romania, din ce in ce mai multe banci si IFN-uri, sa ia in considerare, pe langa ceilalti indicatori de eligibilitate, si scorul FICO in acordarea sau in refuzul acordarii unui credit.

 

 Acesta are valori intre 300 si 850 si este bine sa fie cat mai mare, pentru ca inseamna sanse mai mari sa obti imprumutul sau de a avea conditii mai bune ale creditului, cum ar fi o suma mai mare si/sau o rata mai mica. Nivelul acestuia tine de istoricul tau de plata, creditele in derulare, tipurile de credit utilizate.

 

Cel mai important element insa este numarul de interogari in Biroul de Credit din ultima perioada.  Mai multe interogari succesive in Biroul de Credit duc la scaderea scorului FICO si, implicit, sansele de a obtine creditul solicitat scad semnificativ.

 

De aceea, cand doriti un credit si incepeti sa tatonati sansele la mai multe banci, fiecare banca va interoga Biroul de Credit sa vada situatia dvs., ceea ce inseamna ca veti contribui, fara sa vreti, la diminuarea sanselor de a accesa un credit. In acest caz, este bine sa apelati la un broker de credit, care va realiza o singura interogare si va putea sa va ofere mai multe solutii de imprumut de la diferite banci.

 

Pe de alta parte, daca aveti intarzieri mari, de lunga durata, successive – cu alte cuvinte sunteti considerat “rau platnic”, este evident ca bancile va vor refuza orice solicitare de credit, din motive de prudenta si scadere a riscului.

 

Fă o simulare a ratei lunare, află suma maximă la care te încadrezi, care sunt condițiile de creditare și solicită o ofertă personalizată de la top 10 bănci din România:

https://compariimobiliare.ro/credit-imobiliar