Oameni de care te folosești gratuit: brokerii de credite 

Când ai nevoie de bani, poartă-te ca un Occidental! În Europa Centrală, aproape 70% din împrumuturi sunt obținute cu ajutorul brokerilor de credite. În Europa de Sud-Est – aproape 40%. Poți să ghicești care e procentul de împrumuturi obținute prin brokeri în România? Sub 5%, cel mai probabil pe undeva în jurul a 3%! Mulți români nici macar nu știu ce face un broker de credite.

Înainte de toate, trebuie să știi că orice ar face, o face gratis. Nu trebuie să îi plătești în nici un fel serviciile, nu e nevoie de bacșiș, de pachete de cafea sau flori. Brokerii de credite sunt plătiți de bănci.

Ei au contracte cu trei, șapte, zece bănci și primesc comisioane pentru fiecare nou client adus. Când ai nevoie de un credit, suni un broker, iar el îți recomandă produsele cele mai potrivite nevoilor tale.

Avantajele oferite de broker:

  • Economisești timp. Brokerii oferă consultanță la orice oră, oriunde, chiar și acasă sau la locul de muncă.
  • Obții gratuit sfaturi profesioniste pentru alegerea produsului optim (împrumut bancar, leasing, împrumut de la o instituție financiară non-bancară - IFN), care poate fi unul singur sau o combinație de produse de la una sau mai multe bănci.
  • Îți sunt explicate pe înțelesul tău toate comisioanele, taxele și procesul de creditare.
  • Brokerii efectuează un scoring preliminar și îți prezintă variantele de creditare la care ai acces conform punctajului obținut.
  • Obții ajutor în întocmirea dosarului de credit. Nu vei mai fi tu cel care caută informații pe internet, stă la cozi, se ceartă cu funcționarii băncii, etc.
  • Brokerii monitorizează și susțin dosarul de credit în procesul aprobării de către bancă. Nu va mai trebui să dai telefoane în fiecare zi să întrebi ce se mai aude cu împrumutul tău!
  • Vei plăti băncii comisioane și taxe mai mici: brokerii pot negocia pentru tine micșorarea anumitor comisioane sau chiar eliminarea lor.
  • Iți oferă asistență până la momentul semnării contractului de credit și încasării banilor. Din moment ce își primesc comisionul abia după ce devii clientul băncii, brokerii au tot interesul să se asigure că ești mulțumit și chiar vei deveni!
  • Informare permanentă după obținerea creditului cu privire la modificările diverselor produse și la alte produse noi.

Cum să îți alegi brokerul de credite:

  • În primul rând, nu te opri asupra unuia singur. Caută pe internet sau întreabă-ți cunoștințele despre brokerii la care au apelat, care le-au obținut reduceri de comisioane ori s-au mișcat repede și bine. Trebuie să ai pe listă cel puțin trei firme de brokeraj.
  • Uită-te cu câte bănci colaborează fiecare: cu cât numărul lor este mai mare, cu atât ai mai multe variante dintre care să alegi și nu vei avea sentimentul că brokerul încearcă să îți bage pe gât vreo ofertă anume. Există brokeri foarte mari care au parteneriate cu toate sau aproape toate băncile și IFN-urile din țară.
  • Întreabă care este rata de aprobare a dosarelor de credit intermediate. Dacă doar 30% din clienții lor au obținut creditele solicitate, mai caută. Dacă au o rată peste 70-80%, ești pe drumul cel bun.

Brokerul de credite este o sursă gratuită de informație și de muncă în locul tău! Folosește-te de el! Dacă tot vei plăti comisioane peste comisioane băncii, macar vei ști că și ea a plătit la rândul ei pentru tine! Și e foarte posibil să scadă și taxele tale!

Fă o simulare a ratei lunare, află suma maximă la care te încadrezi, care sunt condițiile de creditare și solicită o ofertă personalizată de la top 10 bănci din România:

https://compariimobiliare.ro/credit-imobiliar