Cluj-Napoca a fost în ultimii ani cea mai mare piaţă de birouri din afara Capitalei. În 2016 s-a clasat abia pe locul trei, cu 12.150 mp închiriaţi, după Timişoara (35.795 mp) şi Iaşi (20.039 mp). 

Conform experţilor imobiliari, acest lucru se datorează faptului că marile companii de IT&C se extind simultan în mai multe orașe (mari centre universitare + oraşe secundare), exemple sugestive fiind companiile Accenture (care a închiriat în 2016 birouri în București, dar și în Cluj-Napoca și Iași), Deloitte (care s-a extins în București și Timișoara), Ericsson (București și Pitești), HP (Cluj-Napoca și Arad) și Huawei (București și Timișoara).

 

 

„În 2017, estimăm că focusul companiilor va fi să se dezvolte în principale orașe unde pot fi găsiți tineri studenți sau absolvenți cu abilități multilingvistice și tehnice, cum ar fi Timișoara, Iași, Cluj, Brașov, Sibiu și unde piața de birouri este mai dezvoltată, iar in anii următorii expansiunea va continua într-un ritm mai accelerat și în alte orașe universitare cum ar fi Craiova, Constanța, Pitești, Arad, Oradea, Galați etc. În aceste orase secundare principalele opțiuni pe care le vor avea companiile vor fi să identifice dezvoltatori care pot livra clădiri de calitate și să semneze contracte de preînchiriere pentru a-și securiza spații de birouri la un nivel acceptabil de calitate", estimează analiştii.  

În Cluj-Napoca au fost preferate proiectele Sigma Business Center, The Office și Liberty Technology Park. Cea mai mare tranzacție a fost închirierea unui spațiu de birouri cu o suprafață de 4.500 mp, de către compania Accenture, în cadrul proiectului Sigma Business Center. Pentru extindere în capitala Transilvaniei au optat şi companiile Arvato, SIG Combibloc și Quest Global.

 

Intră acum pe www.compariimobiliare.ro pentru a vedea întreaga ofertă de imobiliare din Cluj.